Att göra en hemsida

Att göra en bra hemsida är inte helt enkelt. Det är ju inte bara design och innehåll det handlar om. Det gäller också att den skall vara enkel att underhålla. Dvs det gäller att använda rätt verktyg och rätt teknik för att konstruera webbplatsen. Har du många produkter att visa upp kanske en databas behövs, bara för att ta ett exempel. Det bästa är nog om var och en uppdaterar sin egen hemsida, men det är en del att lära sig oavsett om man väljer en traditionell HTML-editor eller något CMS-verktyg.

Sedan gäller det ju även att synas i sökmaskinerna, vilket också ställer krav på sidornas utformning. så att du får många besökare. Det skall ju dessutom vara rätt besökare som är intresserade av dina produkter och tjänster. Det absolut viktigaste är dock ett bra innehåll.

Om du har viljan och kunskaperna att bygga din webbplats själv hittar du här en del länkar till användbara program. Vi har dock inte någon speciell support på dessa! Vill du lära dig mer om HTML och hur man bygger hemsidor hittar du lätt massor av information via Google.

HTML-editors En lista med populära verktyg för tillverkning av webbsidor
Och här är direktlänkar till några av dem men det finns massor av andra:

DreamWeaver Den populäraste bland riktiga proffs
CoffeCup En lättanvänd HTML-editor med “drag och släpp” funktioner.
KompoZer Gjord för att vara lätt att använda för oerfarna

Du kan naturligtvis också låta någon annan göra sidorna och ta hand om uppdateringar, eller be att dom använder något CMS-verktyg, som tex Joomla, WordPress eller liknande, så att du sedan kan ta hand om uppdateringarna själv på ett enkelt sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.